Olej z orzechów laskowych 100 ml

28,00 

Olej z orzechów laskowych – 100 % naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany, niefiltrowany, bez dodatków i konserwantów. Ten olej składa się aż w 90% ze zdrowych kwasów tłuszczowych, a dominują kwasy omega-9. Pojemność 100 ml

Na stanie

Najniższa cena z ostatnich 30 dni wynosiła: 28,00  Kategorie: ,

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 zł

Produkty tworzone i selekcjonowane z miłością do domowych smaków

Możliwość zapakowania zakupów na prezent

Sprawdź nasze inspiracje kulinarne i przepisy

Opis i skład produktu

Olej z orzechów laskowych

Olej z orzechów laskowych to skarbnica związków mineralnych, witamin i kwasów omega! Ten olej składa się aż w 90% ze zdrowych kwasów tłuszczowych, a dominują kwasy omega-9. To też najlepsze źródło witaminy A, C oraz witamin z grupy B. W takiej buteleczce znajdzie niezbędne aminokwasy i minerały, jak cynk, kobalt, wapń, a nawet żelazo. Olej z orzechów laskowych dostępny w naszym sklepie jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany, niefiltrowany oraz bez dodatku konserwantów. Ten olej to zdrowe źródło składników odżywczych potrzebnych na co dzień! A dodatkowo ma przyjemny smak orzechów laskowych i sprawdzi się nie tylko jako dodatek do sałatek. 

Wartości odżywcze oleju 

Olej z orzechów laskowych to bardzo dobre źródło witaminy E, która nazywana jest witaminą młodości. Jest to bardzo dobrym źródłem beta-karoteny i lecytyny, a dodatkowo olej ma wysoki poziom NNKT (omega 6). Ten olej może być spożywany też przez każdego, ponieważ jest łagodny dla układu trawiennego. Poszukujesz sprawdzonego oleju, który sprawdzi się nie tylko w kuchni, ale też do pielęgnacji Twoje ciała i włosów? Już nie musisz szukać! Olej z orzechów laskowych zadba o każdy z tych aspektów. Pielęgnacja ciała przy jego użyciu poprawia wygląd skóry i regeneruje naskórek. 

Kwas oleinowy – omega 9

Olej z orzechów laskowych zawiera kwas oleinowy, czyli omega 9. Jest to najlepszy nośnik dla wszystkich substancji aktywnych stosowanych w środkach kosmetycznych, ale wspomaga też wygląd skóry od środka i poprawia jej nawilżenie.

Olej z orzechów laskowych w kuchni

Wielu szefów kuchni uwielbia ten produkt za jego naturalny smak. Należy go stosować na zimno. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek warzywnych i owocowych. Dodanie łyżeczki do surówki lub gotowanych warzyw nada jej wyrazistego smaku. Ten olej sprawdzi się także jako dodatek do sosów, ryżu lub pieczywa. Można dodawać go nie tylko do wytrawnych potraw. Sprawdzi się jako dodatek do lodów, deserów owocowych i czekoladowych oraz do twarogu z sezonowymi owocami! 

Pamiętaj o tym, że olej z orzechów laskowych nie może być podgrzewany. Nie jest to olej przeznaczony do smażenia, gotowania lub pieczenia. 

Olej z orzechów laskowych do pielęgnacji skóry

Nasz olej z orzechów może być nie tylko wykorzystany jako dodatek do sałatek i serów, ale jest też świetny do pielęgnacji skóry. Odżywia i uelastycznia skórę. Można stosować go do masażu skóry, szczególnie miejsc z cellulitem. Tłuszcz z orzechów laskowych redukuje zaburzenia funkcji tkanki łącznej oraz pobudza mikrokrążenie. Ten rodzaj oleju można też wykorzystać do olejowania swoich włosów. Odżywi suche i zniszczone końcówki, a dodatkowo wzmocni cebulki włosów i zmniejszy ich wypadanie. 

Masaż olejem orzechowym 

Olej orzechowy to najlepszy wybór do domowego masażu. Wykorzystuje go wielu masażystów, ponieważ to jeden z niewielu środków, które w całości wnikają w skórę i nie pozostawiają tłustej warstwy, a dodatkowo regeneruje skórę. Warto go wykorzystać także do masażu w domowym zaciszu. 

Przechowywanie oleju 

Olej od momentu tłoczenia do dnia wysyłki przechowywany jest w warunkach chłodniczych. To sprawia, że wszystkie jego właściwości są zachowane. Zalecamy przechowywanie oleju w ciemnym i chłodnym miejscu max do 10oC. Otwarty olej należy zużyć w okresie 6 miesięcy od daty tłoczenia. 

Olej z orzechów laskowych – skład

100% olej z orzechów laskowych. Otrzymuje się go z tłoczonych na zimno wyłuskanych orzechów laskowych. Na dnie butelki może pojawić się osad, świadczy on o naturalnym procesie produkcji i sedymentacji oleju. Złoto-żółty olej o orzechowym zapachu zamknęliśmy w butelce z ciemnego szkła, aby ograniczyć dostające się do środka światło. 

Przybliżona wartość kaloryczna w 100g:

Wartość energetyczna 884 kcal, tłuszcz 100g, węglowodany 0g, białko 0g, sól 0g

Pojemność – 100 ml

Subskrybuj
Powiadom o
guest
Inline Feedbacks
View all comments