Sosy

Sałatki to nieodłącznym element wielu posiłków i wiosennoletnich grilli. Świeże warzywa cieszą się dużą popularnością szczególnie w sezonie letnim. Jak jednak doprawić te warzywa, aby wydobyć ich najlepsze walory smakowe? Oczywiście dodanie odpowiedniego sosu sprawi, że sałatka będzie jeszcze smaczniejsza! Dużą pomocą w kuchni okaże się nasz sos winegret. Nie tylko nadaje się jako dodatek do letnich sałatek, ale też świetnie sprawdzi się jako zaprawa do mięsa. Jeden produkt, a jak wiele zastosowań! Do dań mięsnych posiadamy jeszcze sosy zrobione z pomidorów i papryki. Do ich przygotowania użyto apetyczne przyprawy i suszone śliwki. To idealne połączenie, które gwarantuje wyjątkowy smak i uzyskanie przepysznych potraw w domu. Naturalne sosy do sałatek to najlepsze składniki zamknięte w szklanej buteleczce. 

Sosy – co się w nich znajduje?

Składniki, które używamy do wytworzenia naszych sosów, są wysokiej jakości. Każdy element jest dobrany z dbałością, tak aby miał, jak najwięcej wartości odżywczych dla organizmu. Wszystkie produkty są pochodzenia naturalnego. Sam proces produkcji opiera się na tradycyjnych technikach, tak aby nie stosować dodatkowych konserwantów.

Sosy do sałatek – co wchodzi w skład? 

Najbardziej popularny sos do sałatek to sos winegret. Nasz sos winegret w butelce zrobiony jest z oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia i octu jabłkowego. To idealne połączenie, które sprawia, że konsystencja jest balsamiczna i pachnie zachęcająco. Podczas wytwarzania do sosu dodawana jest musztarda francuska, aż 33% oraz miód wielokwiatowy, aż 30%. Zrobienie sosu na bazie miodu dodaje całości słodyczy i wyraźnego smaku. Odpowiednie sosy do sałatek mogą sprawić, że potrawa nabierze zupełnie innego charakteru i będzie smaczniejsza.

Sosy do mięsa – co wchodzi w skład? 

Zaletą marynowania mięsa jest wydobycie wyjątkowego smaku. Odpowiednie składniki w marynacie pozwalają na uzyskanie kruchego i delikatnego mięsa. Sosy pomidorowo-paprykowe to ciekawe połączenie, które idealnie sprawdzi się do mięsnych dań. Do naszych sosów dodajemy wyjątkowe mieszanki ziół, które bardzo dobre komponują się z pozostałymi składnikami.  

Także sos winegret jest dobrą propozycją do marynowania mięsa. Wyjątkowe połączenie przypraw i oliwy z pierwszego tłoczenia daje możliwość na uzyskanie idealnych mięs, które można zaserwować na domowym stole. 

Zastosowanie sosów 

Sosy z naszej oferty mogą być stosowane na różne sposoby. Najbardziej uniwersalny jest sos winegret w butelce. Ta kompozycja smakowa pozwala na dodawanie go do sałatek i mięs. Przyprawy, które się w nim znajdują, przenikają do mięsa i nadają mu wyjątkowy aromat oraz delikatną konsystencję. 

Najbardziej uniwersalnym sosem w naszej ofercie jest sos winegret. Można stosować go jako marynatę do mięsa, a także jako sos do sałatki. Wyprodukowany jest na bazie musztardy francuskiej, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, miodu i specjalnej kompozycji przypraw. 

Sos winegret – Właściwości odżywcze 

Sosy z naszej oferty mają bardzo dużo witamin i innych składników odżywczych. Zastosowanie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia gwarantuje zawartość zdrowych kwasów tłuszczowych. Odpowiedni proces produkcji pozwala na zachowanie wielu witamin, które znajdują się w świeżych produktach. Nasze sosy to wyjątkowa eksplozja smaków i bogactwo zdrowia zawarta w szklanej buteleczce. 

Zasady przechowywania sosu winegret

Przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej w takim miejscu, gdzie nie docierają promienie słoneczne. Dzięki temu mamy pewność, że sos będzie długo zdatny do użycia. Po otwarciu najlepiej przechowywać sosy w lodówce.